A szó veszélyes fegyver, miért pont Ön lenne fegyvertelen?

 

Első SzinkronszínészKépző

Alapítva 1992

A felnőtt

szinkronszínész

képzésről.

 

Valóban veszélyes fegyver a szó. Hiánya esetén rossz képet mutatunk önmagunkról. Hányszor éljük meg, hogy a másik ember lehengerel szövegével? Pedig nem okosabb, nem találékonyabb, nem is bölcsebb, csak bátran használja ellenünk a szót fegyverként. A stílus maga az ember. A beszédstílus, a kommunikáció, a helyzetfelismerés, a kölcsönösség vagy a másik elfogadása mind jellemünkről és képességeinkről árulkodik. A szinkronszínész-ismeretek oktatása mellett ezen készségek fejlesztésével is segítjük mindazokat, akik részt vesznek az Első SzinkronszínészKépző minden ősszel induló évfolyamos szinkronszínész oktatásában. A képzésben részt venni szándékozók betöltött 16 éves kortól jelentkezhetnek felső korhatár nélkül.

A képzés célja:

Az Első SzinkronszínészKépző által biztosított képesítés alkalmassá tegye a végzett hallgatót szinkronszínészi feladatok végzésére.

A szinkronszínész feladata egy adott film meghatározott szerepének a rendelkezésre bocsátott szöveglista alapján történő, és a rendezői utasítások szerinti magyar hangjának színészi megvalósítása.

Oktatott tantárgyak:

- színészkészség és filmgyakorlatok

- szinkronstúdió ismeretek és filmgyakorlatok

- beszédkészség, beszédtechnika

- olvasáskészség (blattolás, szövegértés és értelmezés)

- hétköznapi kommunikáció és helyzetgyakorlatok

Próba meghallgatás

Segítjük döntését, ha részt vesz próba meghallgatásunkon. Kipróbálhatja, milyen odaállni a mikrofonhoz és kölcsönadni hangját filmsztárnak vagy éppen egy rajzfilmfigurának. Szívesen vesszük, ha készül két különböző hangulatú verssel, megismerhetjük adott szöveg segítségével olvasáskészségét, vagy adottságát helyzetgyakorlat megoldásával.

Jósolni a jövőre vonatkozóan nem tudunk. Viszont véleményt mondunk produkciójáról.